אבחון קנדידה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/10/2015 | 17:06 | מאת: רון

1. האם לזיהום בפטריית הקנדידה יש תסמינים קליניים יחודיים? 2. האם ניתן לאבחן קנדידה רק על סמך תסמינים קליניים, או שיש צורך בבדיקה ספציפית? 3. אם כן, מהי הבדיקה המעבדתית שמאבחנת קנדידה ועד כמה היא אמינה ומדוייקת?

שלום רון, 'קנדידה' יכולה להימצא באברים שונים בגוף מבלי לגרום לתחלואה (למשל עור, מעיים), והיא גורמת לזיהומים שונים באברים שונים אחרים (דרכי השתן, ריאות, דם ועוד), שלכל אחד מהם יש תסמינים שונים והוא מאובחן באופן שונה. הרבה בריאות אפי

10/10/2015 | 20:48 | מאת: רון

אם יש תסמינים בבטן בעקבות הדבקה בקנדידה ויש חשד לקנדידה במעי, האם לא עושים בדיקת צואה לקנדידה ו/או קולונוסקופיה?

מנהל פורום מחלות זיהומיות