עניין נוסף cmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/10/2015 | 08:34 | מאת: א

כאמור,שבוע 20 ואינני מחוסנת לוירוס הבן שלי, בן 3.5 גם מעולם לא חלה בוירוס( נעשתה לו בדיקת דם לפני חודשיים ומאז לא היתה לו מחלת חום). אני משתדלת לשמור על היגיינה. אם הוא מעולם לא חלה, יכול להיות שהוא מפריש את הוירוס בכל זאת ברוק ובשתן? או רק לאחר שחלילה יחלה יפריש זאת למשך תקופה? האם יכול להיות כי ילד בגילו יחלה בוירוס ללא תסמיני של חום שיעול נזלת? במידה וכן, זה בעצם אומר הוא כל הזמן יכול לדבק ולא אדע. מן הסתם שלפעמים הוא בקרבתי וכשהוא מדבר לדוגמא ניתז רוק מפיו והיות ואיננו חולה קלינית עדיין מדבק. האם הגיוני?. תודה

שלום א, אין זה שכיח שאדם/ילד שאצלו אין עדות סרולוגית להדבקה ב- CMV יפריש את הנגיף בשתן או ברוק שלו. הרבה בריאות אפי

10/10/2015 | 16:57 | מאת: א

תודה על המענה לגבי החלק השני של השאלה, האם יתכן כי ילד בגילו( 3.5) יחלה בוירוס ללא תסמינים קליניים? או שזה יותר אופייני במבוגרים? תודה שבת שלום

מנהל פורום מחלות זיהומיות