cmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/10/2015 | 08:23 | מאת: א

מזה מספר ימים יש לי נזלת חזקה, עיטושים וכאב ראש. אני בהריון שבוע 20 ולא מחוסנת לcmv. עיינתי כאן בפורום וראיתי כי אתה מציין שאין אלו תסמינים אופיינים לוירוס זה. ובדכ הוא מתהאט בתסמינים דמוי שפעת. בהנחה שאני נמצאת בטווח ה"חריג" ואכן תסמינים אלו הם כתוצאה מcmv. האם העובדה כי הם " קלים" יותר ואין חום או כאבי שרירים מעידה כי חליתי בזה בצורה חלשה יותר וסבירות הדבקת העובר קטנה יותר? כמו כן, בהנחה שחלילה נדבקתי ועכשיו התעוררו אצלי התסמינים, מתי בדיקת דם תאשש זאת? ביצעתי בדיקת נוגדנים שבוע לפני שהחלו, אני מניחה שהיא לא הראתה חיובי כי רק עכשיו יש תסמינים? תודה וסופש נעים ושקט

שלום א, 1. אינני מכיר קשר בין "עוצמת" התסמינים של זיהום ב- CMV אצל אשה הרה לבין השכיחות או החומרה של הפגיעה בעובר שלה. 2. הגיוני לבצע בדיקה לאבחון הדבקה א-תסמינית אפשרית ב- CMV מספר שבועות לאחר המועד החשוד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות