קדחת השיגרון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/10/2015 | 10:19 | מאת: ליאת

הי, בני בן ה4, ילד בריא בדכ תודה לאל, חלה לפני כשנתיים בדלקת גרון מחידק הסטרפטוקוקוס A וטופל באנטיביוטיקה. באותו העת, עם או בלי קשר, החלו לו כאבי רגליים, בעיקר כפות הרגליים, שהיו מעירים אותו בלילות. בבקרים הכל היה כרגיל. לאחר ייעוץ אורטופדי כולל צילום תקין, נאמר לנו שמדובר ב"כאבי גדילה". לפני כחודש וחצי, הילד חווה מחלת חום גבוה, חוסר תאבון, ולא נלקח לרופא היות ולאחר כ3 ימים החום ירד וחזר למצב רגיל. כחודש לאחר מכן, אותם כאבי רגליים היו בהחמרה, כלומר לא רק שהעירו בלילה אלא היו למשך ימים שלמים במשך כ- 10 ימים, עד כדי צליעה, לא צפינו בנפיחות או אודם משמעותי. פעם אחת התלונן על כאבי בפרק היד. לפני כשבוע פנינו לרופא ילדים שאמר לנו לבצע בדיקות דם ולפנול לרואמטולוג. הרופא לחץ לילד על הרגליים והידיים והילד לא חש כאב לכן אמר שאין מדבר בדלקת אחרת הילד היה צועק מכאב. בדיקות הדם שהגיעו שקיעת הדם -ESR- 2 בטווח התקין, וספירה תקינה, אולם ערך אנטיסטרפטוליזין O יצא 442 שהערך התקין בטווח הגבוה הוא עד 230. c-reactive protein יצא קטן מ-0.08, ו- rheumatoid factor יצא קטן מ9.19. אני מבינה שהערך הגבוה 442 מוכיח על עדות לסטרפ מסוג A, אולם, כאמור לא הלכנו לרופא במחשבה שמדובר בוירוס כלומר באם אכן זו היתה דלקת חיידקית היא לא טופלה, והכאבים שבאו כשלושה שבועות חודש לאחר והתגברו כלומר שינו אפיון מכאבי הגדילה הרגילים שהיו, והיו במשך שבועיים שלמים, ורק עם מתן נורופן עברו, ממש מלחיצים אותי שמדובר בסיבוך של RF, ורציתי לבדוק מה דעתך בנושא בנוגע לשאר המדדים, שסהכ תקינים פרט לערך זה, והאם ששני ערכי הדם האחרים תקינים זה שולל את קדחת השיגרון?אני מאוד לחוצה מזה כי כאמור באם היתה זו דלקת גרון לא טופלה כלל, ומה עלינו לעשות כעת?האם ניתן להציל את המצב במתן טיפםול אנטיביוטי כעת כי הפחד הוא שאכן המפרקים עברו והכאב נרגע אחרי שסבועיים אולם חלילה וחס הנזק ללב שלא מורגש. אנא עזור לי תודה

שלום ליאת, ערך 'אנטיסטרפטוליזין O' של 442 מעיד ר ק על כך שהילד כנראה נדבק בעבר ב'סטרפטוקוקוס' מקבוצה A, והוא איננו אבחנתי לקדחת השגרון (RF). אבחנה של מחלה זו דורשת מספר קריטריונים שאינם מתוארים בשאלתך. אחד מהם, למשל, הוא פגיעה בלב שמאובחנת בעזרת א.ק.ג ו'אקו' לב. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות