אילו בדיקות צריך לעשות כדי לאבחן את מע' העיכול?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/10/2015 | 11:12 | מאת: שמואל

שלום ד"ר נכבד, בשנה האחרונה יש לי הרבה בעיות עם מערכת העיכול: הרגשת חוסר נוחות בבטן עליונה, כאבים ודקירות מדי פעם, קושי בעיכול שומנים, תחושת עייפות מוגברת, חולשה יחסית, יציאות לא סדירות ולא תקינות, לפעמים טעם רע בפה וכו' מצאו לי פרזיטים בצואה ( BLASTOCYSTS HOMINIS ו- DIENTAMOEBA FRAGILIS) אבל רופא הגסטרו טוען שזה לא מסביר את הסימפטומים. הוא מדבר על חומציות יתר בקיבה, אפשרות לגסטריטיס ו- דיספפסיה, אבל הוא מודה שהוא לא באמת יודע.... בדיקת גסטרוסקופיה נמצאה תקינה. בשורה התחתונה עוד אין אבחנה, אז אני לא יודע מה לעשות. האם פנייה לרופא מחלות זיהומיות יכולה לעזור? אילו בדיקות דם או אחרות אני צריך לעשות לפני? אשמח לכל טיפ או רעיון שיכול לקדם את האבחנה. תודה רבה, שמואל

שלום שמואל, בדיקתך ע"י רופא/ה למחלות זיהומיות עשויה לעזור, והוא/היא גם ימליץ/תמליץ לך על ביצוע בדיקות נוספות בהתאם לצורך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות