באר שבע

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/10/2015 | 04:39 | מאת: שלמה

היי, נפצעתי לפני כתשעה ימים, חתך קצת עמוק בברך מנפילה על סלע בחוף הים. לא הלכתי למרפאה, למיטב זיכרוני עשיתי חיסון בצבא (עושים חיסון טטנוס בצבא נכון?), לפני כ6 שנים. האם אני צריך להתחסן?

07/10/2015 | 06:33 | מאת: ד"ר אפי

שלום שלמה, הצורך במתן חיסון נגד טטנוס לאחר X שנים מתן מנה קודמת תלוי במספר גורמים, כגון אופי הפצע, גודלו ועומקו. אצל אדם שקיבל את כל חיסוניו בעבר כסדרם- אם מדובר בפצע קטן ו'נקי', מומלץ לקבל מנת חיסון רק אם חלפו 10 שנים או יותר מהמנה הקודמת. לעומת זאת, אם מדובר בפצע גדול, מורכב ומלוכלך- מומלץ לקבל מנת חיסון אם חלפו 5 שנים או יותר מהמנה הקודמת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות