ליסטריה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/08/2015 | 22:53 | מאת: עדי

אפי היקר. אני בשבוע 11 להריון, קצת חוששת ואשמח למענה על 2 שאלות. האם בגבינת מוצרלה מפוסטרת ש עמדה מספר שעות מחוץ לקירור ואחכ נעשה בה שימוש בפיצה בתנור בחום גבוה עלול להיות ליסטריה? האם עוף שהוכן בתנור בחום גבוה למשך שעתיים ואחכ עמד בחוץ למשך 4 שעות ואז הוכנס שוב לתנור לשעה בחום גבוה יכולים להמצא חיידקים מסוכנים? חוששת מליסטריה, סלמונלה וכאלו.. תודה

שלום עדי, 1. הסיכוי להימצאות חיידקי 'ליסטריה' במוצרי מזון שנמצאים בפיקוח (של משרדי הבריאות והחקלאות) בישראל הוא נמוך ביותר, גם לאחר שהם הוצאו מקירור. 2. הסיכוי ש"בעוף שהוכן בתנור בחום גבוה למשך שעתיים ואח"כ עמד בחוץ למשך 4 שעות ואז הוכנס שוב לתנור לשעה בחום גבוה" ימצאו חיידקים מסוכנים (כגון 'ליסטריה' או 'סלמונלה') הוא נמוך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות