חיסון שעלת משולב בהריון.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/08/2015 | 18:28 | מאת: הריונית

שלום דוקטור , רציתי לדעת מה הסיכונים בביצוע חיסון שעלת בשבוע 32 להריון . להבנתי החיסון משולב גם עם דיפיתריה ופוליו. האם זה בטוח לעובר ? מודאגת בעיקר מהפוליו. מה עמדתך לגבי חיסון זה בהריון ? תודה רבה.

שלום הריונית, 1. משרד הבריאות ממליץ לנשים הריוניות להתחסן כנגד שעלת במהלך הריונן. 2. חיסון השעלת היחיד שעומד לרשות הנשים הללו כולל גם תרכיבים כנגד טטנוס ודיפטריה. 3. לכל חיסון יש תופעות לוואי אפשריות, והחיסון המשולב הנ"ל איננו יוצא מהכלל הזה. תוכלי לקרוא עליהן במסמך הרצ"ב- http://www.health.gov.il/UnitsOffice/HD/PH/epidemiology/td/docs/200_DTaP.pdf 4. החיסון נחשב כבטוח למדי לעובר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות