בדיקה סרולוגית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/08/2015 | 13:19 | מאת: חוששת

ד"ר , להבנתי משבוע 27 להריון אין צורך בביצוע בבדיקת דם סרולוגית לגילוי טוסקופלסמה / CMV . השאלות שלי הן : 1. מה ההשלכות של הידבקות בשלב כזה ? 2. האם יש בדיקה שגרתית שעושים לאחר לידה לבדוק זאת ? 3. האם כדאי לעשות בדיקה כזאת כחודש לפני הלידה הצפויה על מנת לוודא שהכל תקין? תודה .

שלום חוששת, 1. הידבקות (שלה אשה הרה) ב- CMV או ב'טוקסופלאזמה' בשבוע 27 להריונה עדיין יכולה לסכן את העובר. 2. אפשר לאבחן הדבקה כזו (אצל העובר) הן במהלך ההריון והן לאחר לידתו. 3. "כדאיות" (של ביצוע בדיקה כלשהי) הוא מונח סוביקטיבי ואינדיבידואלי. אינני מכיר המלצה גורפת לביצוע בדיקות שגרה ל'מיקרובים' הנ"ל בשבוע ה- 36 להריון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות