CDT

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/08/2015 | 15:51 | מאת: יוליה

סבתא שלי ( בת 89) לאחר התפרצות חיידק הCDT וקבלת שני קורסים של אנטיביוטיקה - ניכר שיפור במצבה, ללא שלשולים כמו שהיו במחלת השיא, אבל עדיין תחושת אי נוחות בבטן, קריאות מרובות לשירותים.. השאלה האם יש איזושהי דיאטה מומלצת בתקופה הזו? האם האי נוחות בבטן שהיא חשה זה בסדר? כמה זמן יכול להופיע החיידק בתרבית צואה? ובמידה והתשובה היא חיובית האם זה בהכרח מצביע על מחלה? תודה על ההתייחסות

שלום יוליה, 1. לאנשים שסובלים משלשולים (מכל סיבה שהיא) מומלץ בד"כ על כלכלה עוצרת. לגבי פרטי דיאטה זו אני ממליץ לך להתייעץ עם דיאטן/ית. 2. אינני יכול להגדיר תחוש השל "אי-נוחות בבטן" כ"בסדר", אבל תחושה כזאת בהחלט יכולה להיות אחד הביטויים של זיהום ב'קלוסטרידיום דיפיציל'. 3. החיידק הנ"ל יכול להישאר בצואה במשך תקופה ארוכה (חודשים ואף יותר). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות