חיידק עור בשם acinetobacter baumannii

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/07/2015 | 00:21 | מאת: אור

לפני כשחודשיים הבחנתי בפצעיים מוזרים לאורך רגלי, לאחר בדיקה אצל רופא עור ובמעבדה גילו כי יש לי חיידק בשם "acinetobacter baumannii". קיבלתי טיפול אנטיביוטי אך הוא איננו עזר לחלוטין מכייון והפצעים נעלמים וחוזרים שוב. האם יש צורך לדאגה ? האם צריך לפנות שוב לרופא העור או שמא הפצעים הללו יעלמו מעצמם?

שלום אור, 1. acinetobacter baumannii איננו נחשב כחיידק עור אלא כ'חיידק מעיים' שיכול לעבור גם לאזורים אחרים בגוף. רק לעתים נדירות גורם חיידק זה לזיהומים בעור, וגם אלו אינם דומים לתיאור שמסרת בשאלתך. 2. אני מציע לך אפוא להיבדק שוב ע"י רופא/ת עור. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות