שלבקת חוגרת בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/07/2015 | 21:12 | מאת: אבישגג

שלום, יש לי שלבקת חוגרת, לפי אבחון רופא עור. מזה כשלושה ימים. הרופא המליץ על כדורי ולטרקס למשך שבוע-3 פעמים ביום 2 כדורים כל פעם. אני בהריון בשבוע 16. האם עלול להיות סיכון להריון, לי או לעובר בעקבות נטילת הכדורים? מה קורה אם לא לוקחים את הכדורים? האם ניתן לוודא קיום הוירוס באמצעות בדיקת דם? תוך כמה זמן??

שלום אבישג, 1. לכל תרופה יש תופעות לוואי אפשריות, אך 'ולטרקס' שנלקחת בהריון נחשבת כתרופה בטוחה למדי עבור העובר (קטגוריה B לפי ה- FDA האמריקאי). היא גם נחשבת כתרופה בטוחה למדי עבור הלוקח אותה. 2. שלבקת חוגרת חולפת גם ללא טיפול תרופתי, אך במקרה כזה הסיכוי לפתח את סיבוכי המחלה גדל. 3. האבחנה של שלבקת חוגרת היא קלינית (היסטוריה של תחלואה באבעבועות רוח, פריחה אופיינית). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות