הרפס זוסטר פעם שלישית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/07/2015 | 15:00 | מאת: עתליה בן דוד

שלום רב. אני בת 63. לפני חמש שנים חליתי בהרפס זוסטר שחזר שוב אחרי 3 שנים. כעת חלפו שנתיים ושוב חזרה המחלה. בין הפעם השניה לשלישית, חוסנתי נגד הנגיף ומסתבר ללא הועיל. כעת משסיימתי זובירקס 4000 מ"ג ליום, שוב כאבים עזים במקום אחר(בית השחי) שאני מזהה מיד שזה הרפס למרות שהשלפוחיות עוד לא יצאו. אני נוטלת פלקוויניל ללדלקת פרקים שעוזר כבר במשך שנים רבות. ברצוני לציין שאני גם חולת פוליו עם שיתוק ביד ימין וחולשה ברגל ימין. מדוע זה קורה לי בתכיפות כזו? האם שוב לקחת זובירקס? תודה

שלום עתליה, 1. אין לי מושג מדוע את סובלת לעתים תכופות מהתקפים של 'הרפס זוסטר'. אם את חוששת שהסיבה לכך היא ירידה בתפקוד המערכת החיסונית שלך, מומלץ לך להתייעץ עם רופא/ה אימונולוג/ית. 2. אם אמנם גם ההתקף הנוכחי נגרם ע"י נגיף זה, 'זובירקס' עשוי לקצר את משכו ואת חומרתו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות