צמחו לי חיידקים בליחה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/07/2015 | 09:38 | מאת: דליה גרוס

אני אחות בבית חולים. בבקרים יש לי כיחכוח עד שאני שותה משהו חם ואז מסתדר, אציין שאני לא חולה, אין לי חום, אני לא משתעלת ומרגישה טוב. משהצלחתי לפלוט מעט ליחה ראיתי שיש שם גושיש ירוק, החלטתי לשלוח לתרבית בתאריך, 31.5.15. קיבלתי תשובה שיש לי חיידק BRANHAMELLA CATARRHLIS עם בטא לקטמאס חיובי. התייעצתי עם זיהומולוגית בית החולים ואמרה שמיכוון שאני לא חולה אין היא רואה צורך ליטול אנטיביוטיקה, אם הייתי סימפטומטית היא היתה נותן לי אאוגמנטין 850 מ"ג פעמיים ביום למשך 10 ימים. לא נטלתי את התרופה אך לאחר כחודש התחלתי לחוש כאבים בגרון, וכדי שלא יתפתח לשפעת עם צרידות רבה, כפי שקרה לי בחורף האחרון, החלטתי ליטול את האוגמנטין כפי שהמליצה הזיהומולוגית. ובאמת כאב הגרון עבר ולא היתפתח. לאחר 10 ימים מגמר נטילת האנטיביוטיקה ביצעתי שוב במעבדת בית החולים תרבית ליחהבתאריך 19.7.15 והתוצאה היא שצמחו 3 סוגי חיידקיםACINETOBACTER JUNII, PSEUDOMONAS PUTIDA ,STENOTROPHOMONAS MALTOPHILIA אפיטל 1+ ופולימורפונוקלארים 2+ והחומר עדיין בעבודה. אציין שוב שאין לי כל סימפטומים למעט כיחכוח קל בבקרים. מה דעתך על כך? אשמח לשמוע את דעתך. בברכה דליה

שלום דליה, 1. אצל כולנו יש חיידקים בלוע, וליחה שעוברת דרך הלוע (בזמן שמנסים לקחת דגימה ממנה) עשויה להזדהם בחיידקים אלו. 2. אין זה מפתיע שלאחר טיפול ב'אוגמנטין' צומחים (בדגימות גוף שונות, כגון כיח) 3 חיידקים שעמידים לתרופה זו. 3. צמיחת חיידקים אלו בדגימת כיח איננה מעידה בהכרח על תחלואה כלשהי. הרבה בריאות אפי

24/07/2015 | 17:47 | מאת: דליה גרוס

תודה ד"ר הלפרין על תשובתך, עשית לי מעט סדר בנושא. לגבי שלושת החיידקים הללו נאמר לי על ידי עמיתים שזה מוזר שיש לי אותם, כי אלה חיידקים שנימצאים בד"כ על טובוסים לחולים מונשמים. מהיותי עובדת במכון הלב מידי פעם יוצא לי להוציא קליפסים ממטופלים שעברו השתלת קוצב כך שהמרחק מפני לדדכי הנשימה של מטופל מונשם או לאחר אקסטובציה, הוא די קרוב. ושאלותי הן 1 האם באמת חיידקים אלה שכיחים בטובוס של מונשמים? 2 האם כדאי לשים מסיכה בזמן שאני מוציאה תפרים, קליפסים מאזור חתך השתלת הקוצב? 4. להפסיק לשלוח כיח לתרבית? אודה לתשובותיך תודה דליה

מנהל פורום מחלות זיהומיות