הרפס שפתיים...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/05/2015 | 09:13 | מאת: מתוסכלת

שלום רב, אבי הגיע אתמול לביקור והבחנתי בפצע על השפתיים שלו (נראה יותר כמו פצע פתוח בשפתיים מקולפות אדום ולבן). לא הרשתי לו לנשק את ביתי... אבל בלי לשים לב בערב הוא נישק אותה בלחי ואני ממש התעצבנתי... בדיעבד הוא סיפר לי שיומיים לפני הוא הרגיש את ההרפס מגיע ולכן מיד מרח משחה והוא טוען שאפילו לא הגיע למצב של שלפוחיות. אני זוכרת את עצמי כל חיי עם הרפס ולכן ממש מתוסכלת מכך ומאוד מקפידה. 1. האם קיים סיכוי גבוה שביתי נדבקה ומתי אוכל כבר לדעת?? 2. מה הם בכלל התנאים להדבקה..?

שלום מתוסכלת, 1. אני חושש שאין ביכולתי לכמת את הסיכוי שבתך נדבקה ב'הרפס' במהלך האירוע המתואר בשאלתך. 2. אם בתוך מספר ימים בתך לא תפתח מחלת חום המלווה פצעים בלוע אז סביר שהיא לא נדבקה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות