הידבקות בCRE

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/05/2015 | 23:26 | מאת: צעיר

אני בחור צעיר העובד בתור כוח עזר באחד מהבתי חולים, ורציתי לשאול מה הסיכוי שלי להידבק בCRE אם אני עובד ביחידה של CRE? אני בחור צעיר ובדר"כ בריא, הבנתי שבשביל להיבדק בCRE אני צריך להיות בעל מערכת חיסונית חלשה (חולה בכל מני מחלות וזיהומים אחרים), ושבתור בחור עם מערכת חיסונית בריאה, הגוף שלי אמור להלחם בCRE ביעילות במקרה ואני נדבק, האם זה נכון? יצא לי פעם שנגעתי בפה שלי לאחר שקשרתי שרוכים של נעליים, בהם אני עובד בתוך היחידה של הCRE, האם צריך ללכת לרופא משפחה להיבדק אם נדבקתי? זה מאוד מדאיג אותי. אשמח לעזרה תודה רבה

שלום צעיר, 1. לאדם שעובד בבית חולים עם חולים שהם נשאים של CRE יש סיכוי גבוה יחסית להידבק בחיידק זה. יחד עם זאת, הסיכוי של אדם צעיר ובריא לחלות כתוצאה מכך נחשב כנמוך. 2. כיוון שאתה מאד מודאג מאפשרות שנדבקת בחיידק זה, אתה יכול לפנות בקשר לכך למרפאת ה'פרסונל' בבית החולים שבו אתה עובד. הרבה בריאות אפי

23/05/2015 | 11:37 | מאת: צעיר

תודה רבה לך על התושבה המהירה: 1. האם הCRE נשאר לכל החיים? ולאחר כמה זמן זה יכול להיעלם? 2. האם זה יכול להתפרץ ברגע שאני נחלש/חולה? 3. אפשר לעשות את הבדיקה בקופ"ח? 4. האם לעבור על ציוד/אביזרים עם אלכוהול מספיק בשביל לנקות את זה מהCRE ??? 5 האם יש סימנים נוספים להידבקות בCRE? תודה רבה לך

23/05/2015 | 11:37 | מאת: צעיר

תודה רבה לך על התושבה המהירה: 1. האם הCRE נשאר לכל החיים? ולאחר כמה זמן זה יכול להיעלם? 2. האם זה יכול להתפרץ ברגע שאני נחלש/חולה? 3. אפשר לעשות את הבדיקה בקופ"ח? 4. האם לעבור על ציוד/אביזרים עם אלכוהול מספיק בשביל לנקות את זה מהCRE ??? 5 האם יש סימנים נוספים להידבקות בCRE? תודה רבה לך

מנהל פורום מחלות זיהומיות