קנאביס, טבק, סקס, פרוביוטיקה ומחלות זיהומיות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/05/2015 | 00:53 | מאת: עוזי

באילו מהמקרים הבאים יש עליה או ירידה בתחלואה במחלות זיהומיות שונות במצבים הבאים עקב השפעה על מערכת החיסון? 1. שימוש תכוף וממושך בקנאביס רגיל או רפואי בעישון או בצורה אחרת. 2. עישון קופסאת סיגריות ביום. 3. סקס 2-3 פעמים בשבוע עם בת זוג קבועה. 4. נטילה יומית של קפסולה המכילה כמה חיידקים פרוביוטיים.

שלום עוזי, עישון כבד קשור לעליה בשכיחותם של זיהומים מסוימים. אינני מכיר קשר סיבתי מוכח בין שלושת הפעילויות האחרות המוזכרות בשאלתך לעליה או ירידה בזיהומים (עקב השפעתן על מערכת החיסון). הרבה בריאות אפי

22/05/2015 | 15:05 | מאת: עוזי

ידוע כי לשעון הביולוגי שבגופנו יש השפעה רבה על תפקוד מערכות שונות בגופנו כולל מערכת החיסון. אם נדבקים בחיידק או נגיף פתוגני מוקדם בבוקר או מאוחר בערב - מתי קיים סיכון גבוה יותר לפתח מחלה זיהומית?

מנהל פורום מחלות זיהומיות