חוששת -ליסטריה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/04/2015 | 11:26 | מאת: עדי

שלום רב, שמי עדי בת 2, בהריון שבוע 8+5 הריון אחרי טיפול IVF. כיומיים יש לי כאבים קלים בבטן ימנית עליונה וצואה רכה ובהירה. בימים האחרונים אכלתי מספר פעמים שניצל תירס קפוא, ואכלתי אותו כשהוא לא מבושל. אפילו קר. כעת אני חוששת שאולי מדובר בליסטריה. הייתי אצל רופא הנשים שבדק אותי ואמר שהכל תקין עם העובר ב"ה. לאחר מכן ניגשתי לרופאת המשפחה שעשתה לי בדיקת שתן שהייתה תקינה ואמרה שאין צורך בשומדבר. אני מאוד לחוצה כי זה הריון יקר. איך ניתן לאבחן אם מדובר בליסטריה? ומתי חולפת הסכנה? האם יכול להיות שבכלל מדובר בהפטיטיס A או E והאם זה מסוכן בהריון? אודה על תשובה..תודה

שלום עדי, 1. אני מניח שאינך בת שנתיים. 2. בלי קשר לכך, הנתונים שהצגת בשאלתך א י נ ם תומכים בזיהום חריף בחיידק ה'ליסטריה' (ואין בהם גם עדות ל'הפטיטיס' A או ל'הפטיטיס' E). הרבה בריאות אפי

21/04/2015 | 18:10 | מאת: עדי

ותודה רבה על התשובה!

שלום עדי, במקרה של השאלה שלך זה לא כל כך חשוב אם את בת 20 או 29 (או 24-גילך האמיתי), אך הדבר עלול להיות רלוונטי בהקשר לחיסונים כנגד מחלות שונות שלא היו קיימים, למשל, לפני 29 שנה אך היו קיימים לפני 20 שנה (ולכן ציינתי נקודה זו). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות