בקשה לשבירת מיתוס לגבי הדבקה באידס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/04/2015 | 16:01 | מאת: שרית

שלום רב, היום הופץ ברחבי הארץ פרסום הזוי לגבי תפוזים שמגיעים מעזה שמוזרק בהם דם נגוע באיידס. מחיפוש קצר ברשת הבנתי כי הנגיף לא יכול לחיות מחוץ לגוף האדם מעבר למספר דקות ולכן לא תתכן הדבקה שכזאת בטח שלא באמצעות תפוז שבו רמת חומציות גבוה מאוד. בכל זאת יש כמה שאלות שברצוני לשאול. ראשית רציתי לשאול האם באמת הנגיף לא יכול לחיות מחוץ לגוף האדם מעבר למספר דקות? במידה והתשובה לשאלה הראשונה היא חיובית, מדוע למעשה מסוכן לקבל עירוי דם מאדם שנושא את הנגיף? הרי עוברים יותר ממספר דקות מרגע תרומת הדם ועד לרגע השימוש בו. ובכלל מה המעמד של דם שהוצא מחולה איידס ? באיזה מקרים הוא אכן מסוכן? אודה לכם מאוד על תשובתכם. כל טוב, שרית.

שלום שרית, 1. בתנאי הקפאה (למשל של דם בבנק הדם) יכול הנגיף לשרוד מחוץ לגוף במשך שנים. 2. הדבקה של אדם בנגיף במהלך אכילת תפוז שאליו הוזרק דם נגוע איננה נחשבת כסבירה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות