איך נוצרת עמידות חיידקים לאנטיביוטיקה?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/04/2015 | 15:50 | מאת: גלית

1) האם העמידות נוצרת באופן ספונטני וללא קשר למגע של החיידק עם האנטיביוטיקה, או שדרושה חשיפה של החיידק לאנטיביוטיקה? 2) מה הסיבה שחיידק מסויים עמיד רק נגד סוג אחד או כמה סוגים של אנטיביוטיקה וחיידק אחר יכול להיות עמיד נגד כל סוגי האנטיביוטיקה? 3) האם העמידות מדבקת? כלומר, האם יתכן שאדם נדבק בסוג אחד של חיידק שהוא עמיד וסוג אחר של חיידק שהוא רגיש ואז שני החיידקים מחליפים ביניהם חומר גנטי והחיידק הרגיש הופך לעמיד.

שלום גלית, היווצרות עמידות של חיידקים לסוגי האנטיביוטיקה השונים היא נושא מורכב (מאד) ורחב (מאד מאד), ואין ביכולתי לענות עליו במסגרת פורום זה. את יכולה לקרוא על כך במקורות שונים, למשל באתר http://davidson.weizmann.ac.il/online/maagarmada/med_and_physiol/%D7%9E%D7%A0%D7%92%D7%A0%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%90%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%91%D7%99%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A7%D7%94 הכולל גם סרטון הסבר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות