חשש להדבקה בכלבת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/04/2015 | 11:56 | מאת: יורי

שלום דר הלפרין היום בשעת בוקר מוקדמת הייתי בדרכי לעבודה.לפתע ראיתי עטלף שעף מעליי והטיל את צרכיו על המעיל שלי. בבית ניקיתי את המעיל עם סמרטוט ושטפתי את ידיי בסבון. האם זה אפשרי להידבק בכלבת מהפרשות עטלף שהיה נגוע? האם בכלל הנגיף חי בהפרשות? מה הסיכוי להידבק אם באים במגע עם הפרשות? תודה

שלום יורי, הדבקתך בכלבת במהלך האירוע המתואר בשאלתך לא נראית לי סבירה, אבל כיוון שבישראל הטיפול בכלבת מופקד בידי משרד הבריאות- אני ממליץ לך להפנות את השאלה ישירות ללשכת הבריאות המחוזית במקום מגוריך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות