מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/03/2015 | 11:58 | מאת: אור

שלום, לפני חודשיים לאחר תקופה של כמה שבועות בה הייתי מאוד עייפה עשיתי בדיקת דם בה התברר לי כי אני חולה המחלת הנשיקה. התוצאות היו - EBV VCA - IgG - 104 POSITIVE EBV VCA - IgM - Bordline 30 CMV IgG - POSITIVE CMV IgM - NEGATIVE הרופא משפחה שלי לא ממש הסביר לי את החומרת המחלה, רק ציין שאני בסוף ואין מה לעשות. לא המליץ על מנוחה. מאז חודשיים תפקדתי כרגיל. מכון כושר, ריצות, 9-10 שעות עבודה ביום. לאחרונה - עברו חודשיים. הייתי בטוחה כבר שאני בסוף המחלה ולא הבנתי מדוע הגוף שלי קורס. בראשון - לפני יומיים הלכתי שוב לעשות בדיקות. המממצאים היו כמעט אותו הדבר כמו לפני חודשיים - EBV VCA - IgG - 129 POSITIVE EBV VCA - IgM - Bordline 32 CMV IgG - POSITIVE CMV IgM - NEGATIVE מאחר ואני פשוט קורסת. החלטתי להישאר בבית לראשונה כמה ימים. חייבת לציין שדווקא בשבוע בו לא עשיתי פעילות גופנית - הרגשתי פחות טוב ויותר מותשת. לכן אני ממשיכה עם פעילות גופנית. אני אבודת עצות איך ממשיכם מכאן, לא מבינה באיזה שלב של המחלה אני נמצאת, הרי אם לפני חודשיים הייתי בסופה..איך זה שהמדדים נשארו אותו הדבר? כמה זמן אני אשאר מדבקת? אפילו מרפאה למחלות זיהומיות קשה למצוא, כדי להבין מה המדדים האלה אומרים. הרופא משפחה שלי אומר להמשיך בתפקוד הרגיל ולהמשיך ללכת לעבודה, מצד שני אומרים לנוח. מצד שלישי בעבודה ממש לא מצליחים להבין למה אני מתלוננת ובאיזה זכות. לא ממש מקבלים בהבנה את הימי מחלה שלקחתי.. אני ממש עובדת עצות. במיוחד נפשית. המחלה מתישה וכאילו אף אחד מסביבי לא מבין אותה אשמח לעצה והסבר לגבי השלב שאני נמצאת בו המון תודה אור

שלום אור, אינני מוצא בבדיקות המעבדה שצרפת עדות מספקת לתחלואה חריפה ב- EBV או ב- CMV- הגורמים השכיחים בארץ ל"מחלת הנשיקה", לא לפני חודשיים ולא עתה, ו/או הסבר "זיהומי" אחר לתסמינים שמהם את סובלת. אני ממליץ לך אפוא להמשיך ברור בעזרת רופא/ת המשפחה שלך. במקביל, את יכולה להפנות את שאלותייך בנידון לפורום שעוסק ב"תסמונת התשישות הכרונית" (CFS). הרבה בריאות אפי

31/03/2015 | 21:04 | מאת: אור

מעריכה מאוד את התשובה המהירה. מאוד שמחה לשמוע שהמחלה לא חריפה. תהיתי בנוסף האם אני עדיין מדביקה? גם לגבי חברים, משפחה, דייטים ... אבדוק לגבי הפורום שהצעת המון תודה! אור

מנהל פורום מחלות זיהומיות