וירוס אדנו בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/02/2015 | 10:01 | מאת: רוני

שלום דר', אני בשבוע 19 להריון וצריכה להיפגש עם חברה החולה בוירוס כנראה מסוג "אדנו". האם יש סכנה לעובר ולהריון במקרה של הדבקות? בנוסף, אמא שלי חלתה בוירוס ממושך (כבר 3 שבועות) עם הרגשה רעה ובהתחלה גם חום רק משעות אחה"צ-ערב. רופאת המשפחה שלה אמרה לה להמנע מלהפגש איתי למשך שבועיים נוספים אך לא ביצעה בדיקת דם לזיהוי הוירוס. האם יש חשש ל- CMV או מונו? האם לבקש ממנה לעשות בדיקת דם לזיהוי הוירוס בכל מקרה? וכמה זמן ממולץ להמתין עד פגישה איתה במידה ומדובר על אחד מהוירוסים האלה? בתודה מראש, רוני

שלום רוני, 1. כל זיהום עשוי להיות מסוכן לאשה הרה / להריון. 2. אדם שחולה ב- CMV עשוי להפריש את הנגיף (למשל ברוק או בשתן) במשך מספר שבועות ואפילו מספר חודשים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות