מדידת חום

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/01/2015 | 00:57 | מאת: עינת

שלום היכן עדיף למדוד חום? מה משקף הכי טוב ומדויק? רקטלי? בפה? בית השחי? מפשעה? וכשלא ניתן למדוד בפה (חולה מבוגר שלא משתף פעולה) איך הכי נכון? שמתי לב שיש הפרש של חצי מעלה (5 פסיקים) בין המפשעה לבית השחי, כשבבית השחי נמוך יותר, מה קובע? וכמה זמן יש למדוד חום? תודה

שלום עינת, למדידת החום בחיי היום-יום יש בד"כ מטרה ברורה: לקבוע האם טמפרטורת הגוף של הנבדק עלתה באופן משמעותי מעל הערך הרגיל שלה כביטוי לתהליך פתולוגי כלשהו. לכן, בד"כ אין זה משנה היכן בודקים ואיך בודקים כל עוד זה נעשה כהלכה ובאופן קונסיסטנטי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות