חום

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/01/2015 | 00:21 | מאת: רון

שלום בעקבות עליית חום ושיעול אצל חולה בסיעוד מורכב הוחלט על התחלת טיפול באוגמנטין + פלאג'יל. בספירת דם לויקוציטים 15. צילום חזה ללא אבחנה של דלקת ריאות: צל הלב תקין בגודלו ובצורתו ציור ברוכובבסקולריו אינטרסטיציאלי מוגבר דיפוזי. שערי הריאות בולטים. קוצב לב משמאל עם אלקטרודות במקומם. הבדיקה לא אופטימלית טכנית. האם השילוב של אוגמנטין ופלאג'יל יעיל לטווח רחב ומקובל כאשר לא ידוע היכן מקור הדלקת? זה מכסה דלקת ריאות/דלקות בשתן/זיהום עצם? לחולה יש קטטר, וכן אוסטאומיאליטיס באזור הפצע לחץ, אבל הפצע נראה נקי והעצם כבר לא חשופה. האם הפענוח של צילום חזה שולל אפשרות של דלקת ריאות? תודה

שלום רון, אני לא אוהב להישמע כמו האוראקל מדלפי, אבל... השילוב של 'אוגמנטין' ו'פלאג'יל' עשוי להיות יעיל בטיפול בזיהום אצל החולה שמתואר בשאלתך, ועשוי גם להיות בלתי יעיל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות