אם לא רואים דם על הכלי שנחשף לדם הנגע

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/01/2015 | 14:47 | מאת: דני

קראתי הרבה פה בפורום ויש לי שאלה. הרבה אנשים כותבים שנדקרו על ידי מחט או סכין או ברזל וכדומה. שאני נדקר ממחט לא רואים כול דם על המחט (אולי קיים טיפות דם מקרוסקופיות?) לא מדובר על כמות שרואים בעין (אם היא קיימת בכלל על אותו כלי שדקר או היה מוחדר ברקמות של נשא) אם ניתן להידבק בזה במידה וזה נוגע בתוך הפה\עין\דקירה דקות ארוכות אחרי החשיפה לנשא?

שלום דני, יש דקירות שטחיות שאינן גורמות לדימום (ואז אין דם על המחט), ויש דקירות שגורמות לדימום (ואז הנחת העבודה היא שיש דם על המחט גם אם לא רואים אותו). לאחר התייבשות מוחלטת של הדם, על מחט למשל, הוא כבר לא נחשב כמדבק, אך פרק הזמן מדקירה להתייבשות מוחלטת עשוי להיות ארוך (תלוי בגורמים שונים, ובעיקר בטמפרטורה שבה נמצא מחט זו). הרבה בריאות אפי

21/01/2015 | 20:25 | מאת: דני

בשביל הדוגמא אם אדם נדקר ממוט וירד לו טיפה דם, אז יש להניח שגם על המחט יש דם, אז השאלה היא כזו: בטמפרטורה נניח 25-28 מעלות בתוך חדר, כמה זמן צריך לעבור עד יבוש מוחלט של הדם? ואם שוטפים או מעברים ניגוב על המחט זה לא אמור לעזור? כי הבנתי שברגע שhiv באוויר הוא מתחמצן?!

מנהל פורום מחלות זיהומיות