CMV בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/01/2015 | 23:30 | מאת: לירון

אשתי שבהריון נמצאה בעלת CMV חיובי בבדיקה שנעשתה בסביבות השבוע ה 6 (IGM+IGG חיוביים). CMV IgG Avidity יצא 0.455 כאשר הטווח לאבידיטי גבוה הוא: High avidity: >0.250. הופננו לזיהומולוג+בדיקת PCR לבידוד נגיף ה CMV. הפרופסור במחלקה הזיהומית החליט שלא צריך לבצע את ה-PCR ל-CMV בגלל האבידי הגבוה שנמצא בשבוע ב-6 להריון. עכשיו אשתי בשבוע 11 בערך.אני שוקל לפנות לבדיקת PCR ל CMV באופן פרטי.האם יש בכך טעם? כלומר אם יצא שהגיף לא נמצא בדם/שתן, זה עוזר לנו להיות רגועים? במידה והנגיף לא ימצא בבדיקה, האם לא יכול להיות מצב שההדבקה הייתה והעובר כבר נדבק ואילו כעת הנגיף לא קיים? הייתי שמח לתשובה והסבר לעניין. בנוסף, זה שהאבידי גבוה בבדיקת בשבוע 6, האם זה אומר הכרח שההדבקה הייתה לפני ההריון/התעברות? קצת לחוצים אז סליחה מראש על הניסוח הכ''כ ארוך :)

שלום לירון, בדיקת PCR ל- CMV של דגימה מהדם מאשתך לא תענה על השאלה האם העובר שלכם נדבק בנגיף. כדי לענות על שאלה זו יש צורך לבצע בדיקת מי שפיר (בד"כ בסביבות השבוע ה- 21 להריון). אתה מוזמן להתייעץ בנושא מורכב זה גם עם מומחי המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 6243669 - 02 (או 3 בסוף). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות