שימוש בכלי לניקוי שינים מברזל בשיתוף עם חבר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/01/2015 | 12:49 | מאת: דני

שלום לרופא הנכבד, יש ברזל כזה מחודד קלות אשר משמש לניקוי שיניים. אם חבר שלי הכניס אותו לפה ולאחר נניח 5-10 דקות גם אני הכנסתי לפה אם במידה והמגע עם רוק\רק מעורבב בטיפה דם שנשאר על הכלי יכול להדביק אותי באיידס או בצהבת? (העברתי על המכשיר מים וסבון)

שלום דני, במהלך מגע של דם נגוע (בנגיפי צהבת B או C, או HIV) בריריות, ובעיקר במקרה של פציעתן (למשל במהלך ניקוי שיניים), קיים סיכוי מסויים להדבקה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות