חיידק קולי בדם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/01/2015 | 21:30 | מאת: דנית

שלום רב. אבי בן ה 75 לאחר ניתוח הצרת כלי דם בבטן באמצעות סטנד,קיצור מעיים עקב אי הספקת דם במהלך ניתוח ההצרה, הוצאת סטומה וחזרה לנורמה אחרי מספר חודשים. כ 9 חודשים אחרי ניתוח המעיים התגלה אצל אבי חיידק בדם, הוא אושפז 14 יום ושוחרר. עתה אחרי 4 חודשים התגלה שוב חיידק הפעם חיידק קולי בדם. שאלותי: כיצד הגיע החיידק לדם? האם ניתן לתת טיפול מונע על מנת למנוע חדירת חיידקים לדם? האם יש קשר בין נתוח המעיים לבין חדירת החיידקים לדם? אודה על תשובתך.

שלום דנית, חיידקי ה'אי. קולי', שמקורם במעיים, יכולים להגיע לדם של חולים ממקורות שונים (ישירות מהמעיים, דרך זיהום בדרכי השתן, דרך העור וצנתרים תוך וורידים ועוד). אין לי מושג מהו מקורו של החיידק שנמצא עתה בדמו של אביך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות