שפעת העופות חוזרת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/01/2015 | 01:57 | מאת: פולקע

דווח על עופות חולים בשפעת העופות באיזור חדרה (2 עובדי לול נמצאים בבית חולים בבדיקות)וג'נין. לאחרונה התפרצה המחלה גם במדינות מסויימות באירופה ובאסיה, כולל הידבקות של בני אדם. מצרים סובלת שנים מהמחלה. ידוע ששפעת העופות הורגת 30-60% מהחולים שזה פי 300-600 משפעת רגילה. מה הסיבה לקטלניות הזו? האם יש כבר חיסון מאושר לבני אדם?

שלום פולקע, 1. קיימות 'שפעות עופות' שונות (שכל אחת מהן נגרמת ע"י זן אחר של נגיף השפעת), ולכל אחת מהן קטלניות אחרת לבני אדם (כשחלקן אינן נחשבות כקטלניות במיוחד). 2. חלק מחיסוני השפעת שאושרו בעבר לשימוש בבני אדם היו כנגד זנים שמקורם בעופות. הרבה בריאות אפי

20/01/2015 | 11:13 | מאת: פולקע

שהוא גם הזן הנפוץ עכשיו במצריים.

מנהל פורום מחלות זיהומיות