טזוצין

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/12/2014 | 23:54 | מאת: נתי

שלום זה קצת ארוך, אני מתנצל מראש, ואשמח לקבל מענה על השאלות ככל הניתן (זה כמובן לא במקום ייעוץ פנים אל פנים עם רופא9 חולה סיעודי שנמצא במחלקה לסיעוד מורכב עקב פצע לחץ לאחר אשפוז ממושך. מזה כמה ימים משתעל ונאנח, לפני מספר ימים היתה עליה חד פעמית של חום (בתרבית שתן צמחו 2 חיידקים אך לא טופל עקב הפסקת החום), אתמול בלילה נמדד חום 38 +, והיום בצהרים נמדד חום 39.6. בהאזנה לריאות ככל הנראה יש חרחורים. הרופאה במחלקה החליטה על אנטיביוטיקה טזוצין דרך הוריד (לאחר לקיחת תרביות דם ושתן) יש לציין שבאשפוז בבית חולים כללי טופל במגוון אנטיביוטיקות (לריאות, לשתן ועוד), ואף פיתח קלוסטרידיום. כמו כן קיבל טזוצין בתחילת האשפוז כשהגיע במצב של שוק זיהומי. למיטב ידיעתי ההחלטה התקבלה על דעתה בלבד, כמו כן ללא בדיקות דם. האם לאור השימוש הרב באנטיביוטיקה אצל החולה בחודשי האפשוז הארוכים לא היה צריך ייעוץ של מומחה למחלות זיהומיות? גם מהחשש להתפרצות הקלוסטרידיום. האם טזוצין זו תרופת בחירה בקו ראשון בחשד לדלקת ריאות אצל חולה כזה? (מהמעט שידוע לי מדובר בתרופה חזקה במיוחד ומשמשת ביחידות לטיפול נמרץ) מה אורך הטיפול בטזוצין? והאם זה מצריך מעקב של בדיקות דם כלשהן בזמן ולאחר השימוש? תודה רבה

20/12/2014 | 23:57 | מאת: נתי

עדיין מטופל בונקומיצין אף שהשלשולים פסקו.

שלום נתי, אין בידי נתונים מספיקים כדי לחלוק על החלטתה של הרופאה לתת לחולה המתואר בשאלתך 'טזוצין', או להביע דיעה על משך הטיפול המומלץ בתרופה זו אצל החולה הנ"ל. הרבה בריאות אפי

21/12/2014 | 13:18 | מאת: נתי

שלום אני מבין שלא ממש שייך להביע דעה בסיפור מורכב מבלי להכיר את החולה ואת התיק הרפואי. רציתי בכל זאת לשאול בבקשה. האם באופן כללי קיים פרוטוקול כזה של שימוש בטזוצין בתור קו ראשון במקרה של חשד לדלקת ריאות בחולה שעבר בחודשים האחרונים הרבה אנטיביוטיקות? אגב, ספירות דם מהיום תקינות, זה אומר שיכול להיות שקשיי הנשימה והחום אינם דלקת ריאות אלא משהו אחר או שיכול להיות שהאנטביוטיקה שקיבל מאתמול בערב השפיעה והבוקר הספירות תקינות? ושאלה חשובה ומטרידה לסיום, החולה ששכב לידו היה עם חיידק עמיד מרסה, תנאי ההיגיינה והבידוד שם לא משהו בכלל (בלשון המעטה), האם יש סיבה לחשוש שאולי נדבק חלילה? תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות