חום סובפרילי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/12/2014 | 11:40 | מאת: יגאל

שלום רב! בשנת 2010 אובחנתי בסיליקוזיס ריאות. בשנת 2012 - בשחפת פעילה. סיימתי טיפול אנטי-שחפתי בשנת 2013. כשנה - שוב חום סובפרילי בערבים (37.8-38), גניחת דם מדי פעם, כאבי חזה, הפרעה נשימתית קשה, החמרה בצילומי חזה ("אין לשלול שחפת"). בדיקות לשחפת שליליות. האם יש מצב שמקור החום הינו סיליקוזיס ריאות בלבד? תודה.

שלום יגאל, תסמינים של "חום סובפרילי בערבים (37.8-38), גניחת דם מדי פעם, כאבי חזה והפרעה נשימתית קשה" שנמשכים כשנה, בליווי החמרה בצילומי חזה ("אין לשלול שחפת"), יכולים להיות ביטוי למחלות שונות, שחלקן לא זיהומיות. המלצתי לך: בדיקת רופא/ה מומחה/ית לראות. הרבה בריאות אפי

20/12/2014 | 20:07 | מאת: יגאל

תודה, ד"ר על תשובה. אך באופן תיאורטי, מהניסיון, האם מחלת סיליקוזיס יכולה לגרום חום ממושך? תודה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות