דלקת כבד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/12/2014 | 21:23 | מאת: יניב

שלום אלו מדלקות הכבד מדבקים מאדם לאדם? והאם עלולים להידבק במסגרת בית החולים או בית אבות וכדומה אם יש חולה בחדר עם דלקת כבד (אינני יודע מאיזה סוג בדיוק יש לו)? דלקות כבד נגיפיות (הפטיטיסים) יכולים להיות מועברים מחולה לחולה באמצעות אנשי הצוות? איך נדבקים? האם בדיקות דם שגרתיות של תפקודי כבד עשויים להעיד/להחשיד בדבר קיום דלקת כבד נגיפית? למשל כאשר ALT ו - AST מוגברים פי שניים ויותר מהגבול העליון של הנורמה, האם זה מתאים לדלקת כבד? (בילורבין תקין ואפילו נמוך ו GGT ו - ALK.PHOSPHAT בטווח הנורמה). תודה

שלום יניב, 1. דלקות הכבד השכיחות בישראל שעשויות להיות מדבקות הן הפטיטיס A, הפטיטיס B, והפטיטיס C. הדבקה במחלות אלו מחולה לחולה (בבית חולים או בבית אבות) דרך אנשי צוות היא נדירה ביותר. 2. עליה בערכי ALT ו- AST יכולה להיות ביטוי לדלקת כזאת, כמו גם למגוון רב (מאד!) של מחלות אחרות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות