שיעול - שעלת?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/11/2014 | 20:02 | מאת: לימי

שלום דוקטור נכבד, אני בת 62 . לפני 10 ימים השתעלתי קצת והיה לי חום 3 ימים.אני חושבת שזו הייתה שפעת. השיעול התגבר .לקחתי זינאט 1000 מ"ג ביום.ומחר אסיים 10 ימי זינאט. היות והשיעולים שלי ,לעיתים רצופים ותכופים התחלתי לחשוב שאולי יש לי שעלת,(אימי אומרת שבילדות חליתי בשעלת) למרות שהיום יש הטבה. אם אפשר רציתי לשאול: א. אם הייתה לי שעלת או יש לי עדיין האם תרופת זינט טובה גם לשעלת?,(אני אלרגית לפניצילין כמו מוקסיפן) ב. האם כדאי להמשיך זינט ליתר ביטחון עוד 5 ימים ?(שיהיה ס"ה שבועיים)? אני מאוד מודה לך.

שלום לימי, 1. התרופה 'זינאט' איננה נחשבת כיעילה כנגד חיידקי השעלת. 2. במקרה של "שפעת" אינני מוצא סיבה להמשיך טיפול אנטיביוטי למשך 14 יום (במקום 10 ימים). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות