צהבת והריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/11/2014 | 19:28 | מאת: תמרה

ערב טוב אני בת 32 חולת צהבת B מגיל 19 מבחינה פיזית המצב יציב וחיובי ביותר טופלתי בעבר בזריקות כרגע מטופלת בברקלוד עפ"י הרופא המטפל כנראה טיפול לכל החיים בבדיקת PCR האחרונה היה פחות מ-20 שאלתי היא כזו האם במצב שלי כרגע יש לי אפשרות להיכנס להריון וללדת ילד בריא ולא חולה בצהבת למיטב הבנתי מחלת צהבת B עוברת מאם לילד וביחסי מין אז האם יש סיכוי להיכנס להריון ללא סכנה לעובר ? או שאין סיכוי עד להחלמה מלאה (דבר שבמצב שלא לא ראלי ) תודה ושבוע טוב

שלום תמרה, נשים שסובלות מצהבת B כרונית יכולות ללדת. במקרה כזה יש ליידע את הרופא/ה המיילד/ת על כך, והתינוק/ת מקבל/ת מיד עם לידתו/ה הן חיסון אקטיבי כנגד הנגיף, והן חיסון פסיבי (אימונוגלובולינים) שמורידים מ א ד את סיכויו/ה לחלות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות