חיסון חזרת, ילידת 81 ולפני הריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/11/2014 | 02:04 | מאת: יעל

אני ילידת יוני 81. בפנקס החיסונים שלי מהילדות אני לא מוצאת שחוסנתי כנגד חזרת. קיבלתי חצבת 3 פעמים , אדמת פעם אחת בגיל 12, אך אני לא רואה חזרת. הייתי בטיול ארוך במזרח והתחסנתי לפניו במשרד הבריאות. ביקשתי שיתנו לי את כל החיסונים הנדרשים למזרח (כדי לכסות את כל אזורי הטיולים). עברתי גם הריון, ועברתי על הבדיקות דם שהרופא נשים עשה לי לפני ההריון ונראה שהוא בדק אם אני מחוסנת רק לאדמת. האם הגיוני שאני לא מחוסנת לחזרת? האם ילידי 81 לא קיבלו את החיסון? האם יתכן שגם משרד הבריאות וגם רופא הנשים שלי פספסו את החזרת?

שלום יעל, אכן, חיסון נגד חזרת ניתן בישראל- כחלק מחיסוני השגרה לילדים- רק החל משנת 1984 (או אפילו רק משנת 1988). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות