Clostridium

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/11/2014 | 21:11 | מאת: מאיר

שלום באלו אמצעים נהוג לבדוק כיום נוכחות הרעלן בצואה? האם השיטה דומה בכל המקומות? בתי חולים וקופות החולים. האם דגימה קטנה מספיקה? האם זה דורש קירור או זמן מוגבל עד להגעה למעבדה? והאם תוצאה שלילית (לאחר מחלה פעילה ותוך כדי שלשולים) בדגימה קטנה בקופת חולים היא חד משמעית או שזה לא מחייב? או שאולי הבדיקה לא היתה תקינה?

שלום מאיר, 1. אינני מכיר את שיטות הבדיקה לנוכחות CDT בצואה ב כ ל המעבדות בארץ. 2. אין דבר כזה ברפואה שתוצאת בדיקה שמדווחת כ'שלילית' היא חד משמעית וחפה מטעויות. 3. אם להיות יותר ספציפי, צואה שלא נשמרת בתנאים אופטימאלים ו/או שהגעתה למעבדה מתאחרת, עשויה להוביל לתוצאה 'שלילית כוזבת'. 4. בד"כ מספיקה כמות קטנה (יחסית) של צואה שלשולית כדי לבצע את האבחנה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות