אנטיביוטיקה ופג

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/10/2014 | 13:07 | מאת: יעל

שלום האם כשמבצעים פג לאדם מבוגר אוטומטית נותנים טיפול אנטביוטי למניעת זיהומים במקום החתך? והאם אדם שמקבל ונקומיצין דרך הפה (בגלל בעיה אחרת) במינון של 2 גרם ליום, זה יכול לכסות את מניעת הזיהום מהפג או שאין לזה כל השפעה וצריך אנטיביוטיקה אחרת? (יש לציין שלא קיבל תוספת אנטיביוטיקה) ושאלה לסיום, באם יש עליית חום לאחר יום וחצי מביצוע הפג, וחיצונית אין סימנים לזיהום במקום, עדיין יכול להיות שזה קשור לפג או שיש לחפש סיבה אחרת? תודה

שלום יעל, 1. כחצי שעה לפני ביצוע PEG מקובל לתת מנה אחת של טיפול אנטיביוטי מתאים. 2. 'ונקומיצין' שניתן דרך הפה איננה נחשבת כאנטיביוטיקה מספיקה לצורך כך. 3. אצל אדם שמאושפז בבית חולים במשך זמן ממושך, יכולות להיות סיבות רבות (מאד) לחום. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות