VRE בבית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/10/2014 | 12:27 | מאת: נריס

שלום רב, אבי בן 80 אושפז בבית חולים ובין היתר התגלה שהוא נושא VRE (על העור). עתה שוחרר הביתה ואני מטפלת בו לעתים קרובות. הואיל ובעלי חולה סרטן, אני מבקשת לדעת אילו אמצעי זהירות עלי לנקוט כדי לא להעביר את החיידק מאבי לבעלי. בבית החולים נאמר לי להקפיד על היגיינת ידיים, אבל לאור אמצעי הבידוד שננקטו בבית החולים נראה לי שזה לא מספיק ובאינטרנט לא מצאתי הנחיות. איך עלי לנהוג? תודה רבה.

22/10/2014 | 12:30 | מאת: נריס

לצורך הבהרה, אבי מתגורר בביתו ולא בביתנו.

שלום נריס, כדי לצמצם את הסיכוי שאביך ידביק אותך ב- VRE מומלץ לך להקפיד על כללי הגיינה אישיים לאחר הטיפול בו- למשל רחיצת ידיים במים ובסבון לאחר כל מגע עמו ועם חפציו האישיים. הגיינת ידיים מומלצת גם בביתך, כמובן, לאחר כל יציאה משירותים ולפני כל טיפול במזון. הרבה בריאות אפי

22/10/2014 | 17:18 | מאת: נריס

זה הכול? החיידק לא יכול לעבור דרך הבגדים שלי, למשל? דרך נגיעה בחפצים שנמצאים בבית החולה כמו ידיות של דלתות? אם כך מדוע בבית החולים מחייבים ללבוש חלוק וכפפות?

מנהל פורום מחלות זיהומיות