זונדה ופג

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/10/2014 | 16:27 | מאת: בנימין

שלום האם יש מגבלת זמן בשימוש בהאכלה בזונדה? מאושפז שמקבל הזנה (לפני כן אכל מהפה עם מזרק) דרך זונדה מזה כשלוש חודשים. ככל הנראה לא צפוי לחזור לאכול מהפה, והתוכנית בהמשך היא להאכלה דרך פג. הבנתי שלא ניתן לבצע הפג בעת האשפוז מאחר והמצב הכללי/זיהומי לא יציב. כמה זמן אפשר למשוך עם הזונדה? מה הסיכונים שבזה? והאם יש מקרים שמבצעים את הפרוצדורה גם בחולה עם זיהום? תודה

שלום בנימין, אם אני הייתי מאושפז במשך מספר חודשים וזקוק להזנה, הייתי מעדיף PEG ע"פ זונדה (כבר אחרי מספר שבועות). היכולת לבצע PEG אכן תלויה במצבו של החולה (נטיה לדמם, אי-יציבות בלחצי הדם, אלח דם וכד'), אך במידת הצורך ניתן לבצע אותה גם כאשר החולה סובל מזיהום קל. הרבה בריאות אפי

22/10/2014 | 21:21 | מאת: בנימין

אפשרי לבצע את הפרוצדורה של פג?

מנהל פורום מחלות זיהומיות