תולעי מעיים בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/10/2014 | 10:10 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 32, הריון שבוע 19, יש לי 2 ילדים. במשך כמה נשים שאני סובלת מהדיבקויות חוזרות ונישנות בתולעי מעיים (רואה אותם), תולעים לבנות קטנות. לצערי, השבוע ראיתי כי נדבקתי שוב. דיברתי עם המכון הטרטולוגי שאמר כי מותר ואף רצוי לטפל בוורמוקס בזמן ההריון כל עוד כמובן,לא עוברים את המינון המומלץ. העניין הוא שידעתי שהמינון הרגיל הוא כדור אחד ואחרי שבועיים כדור נוסף ושיש רופאים שנותנים מינונים שונים. אז התלבטתי באיזה מינון לקחת- מצד אחד את המינימום כי אני בהריון, וגם כי לקחתי כבר בטרימסטר הראשון (עוד לפני שידעתי שאני בהריון) ומצד שני ראיתי שיש מינונים מחמירים יותר והזיהום חוזר כל הזמן. אז לקחתי 3 כדורים יום אחרי יום.- לא מחמיר ולא קל ואז קראתי שהמינונים השונים הם בהתאם לסוג הזיהום, הישנות הזיהום אז מבחינת הישנות באמת המצב חמור אבל מבחינת הזיהום- יש מצב שהייתי צריכה רק כדור אחד. שאלותי הן- 1. האם 3 ימים, טבליה אחת ביום נחשב כמינון יתר?? 2. האם עוד שבועיים עלי לקחת כדור נוסף? 3. שאלה להבא- האם במצב כזה של זיהום חוזר יש לקחת את המינון הרגיל או מינון מוגבר? * כמובן שבזמן הטיםול אני מכבסת מצעים וכו. תודה!

22/10/2014 | 10:15 | מאת: מיכל

דבר נוסף- נטלתי את שלושת הכדורים בבוקר על בטן ריקה

דרך אגב, את ה'ורמוקס' מומלץ לקחת ע ם אוכל (ולא על בטן ריקה).

שלום מיכל, 1. במהלך הזיהום הנוכחי מומלץ לך לקחת כדור 'ורמוקס' נוסף כשבועיים ממועד הטיפול הראשון. 2. בעת זיהום עתידי, אני בעד לקחת כדור אחד בזמן "אפס" וכדור שני לאחר 14 יום. אם טיפול זה לא יעזור (דהיינו- לא ירפא את הזיהום הקיים)- יהיה מקום לדון בפרוטוקולים חלופיים. 3. בנוסף לכל האמור לעיל, יש מקום להתייחס לסיבה שבגללה את סובלת מזיהומים חוזרים כה רבים. אם מדובר בגורמים ש"נמצאים בשליטתך"- למשל בגלל שגם ילדייך סובלים מזיהום זה, רצוי לתת את הטיפול הנ"ל לכל בני המשפחה ב מ ק ב י ל (אך כמובן שאם את גננת, וילדי הגן הם אלו שמדביקים אותך שוב ושוב, אז הפתרון הזה, הגם שהוא רצוי, הוא הרבה יותר קשה ליישום). הרבה בריאות אפי

23/10/2014 | 11:52 | מאת: מיכל

האם הכמות שנטלתי- 3 ימים, כדור ביום, נחשבת כמנת יתר בהריון?

מנהל פורום מחלות זיהומיות