חיסון שפעת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/10/2014 | 13:52 | מאת: שני

שלום, ביתי בת שנה ושלושה חודשים, הולכת לפעוטון החל מהשנה ואני מעוניינת לחסנה כנגד השפעת. שאלותיי הן 1. מה אחוז יעילות החיסון המומת בקרב תינוקות בני שנה? 2. האם ידוע על תופעות לוואי מיוחדות בקבוצת גיל זו? 3. ביתי נמצאת מתחת לאחוזון 3 במשקל ושוקלת כיום כ7 קילו. האם אפשר לחסנה כרגיל? תודה רבה

שלום שני, 1. משקל נמוך אצל תינוקת בת שנה ושלושה חודשים איננו מהווה הורית- נגד לקבלת החיסון כנגד שפעת. 2. נושא היעילות של חיסון השפעת בילדים מתחת לגיל שנתיים איננו ידוע (עקב מיעוט המחקרים בקבוצת גיל זו). 3. אינני מכיר תופעות לוואי מיוחדות של חיסון השפעת בגיל זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות