שאלות על חיסון לשפעת בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/10/2014 | 14:19 | מאת: אמא

1. מדוע משרד הבריאות ממליץ לנשים הרות להתחסן נגד שפעת? 2. האם נבדקה יעילות החיסון ובטיחותו (לאם, לעובר ולילוד) בנשים הרות והאם התגלו בנשים הרות תופעות לוואי חריגות? 3. למשך כמה זמן נמשכת ההגנה על האם והילוד? 4. האם נוגדנים מהאם המחוסנת מועברים לילוד גם בחלב של אלו שמיניקות?

שלום אמא, 1. נשים בהריון נוטות לפתח יותר סיבוכים של שפעת (לעומת נשים באותו גיל שאינן הרות). 2. מחקרים הדגימו את יעילות החיסון כנגד שפעת בקרב נשים הרות בצמצום סיבוכי המחלה. במחקרים אלו לא הודגמו תופעות לוואי מיוחדות אצל הנשים או הילודים שלהן. 3. ההגנה על האם נמשכת לאורך כל עונת השפעת שבה היא מתחסנת, ועל הילוד- כחצי שנה ממועד הלידה. 4. הנקה של הילוד עשויה לתרום לו נוגדנים נוספים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות