Clostridium Difficile

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/09/2014 | 23:17 | מאת: זיו

שלום מדובר בחולה בן 65, מאושפז מזה כחודשיים עקב אספירציה קשה שגרמה לספסיס, ורכישת פצע לחץ בדרגה 4 גדול ועמוק באזור העכוז. מזה כמה ימים שהוא סובל משלשול, ועלה חשד לClostridium Difficile, אך במהלך החג לא בוצעה הבדיקה, ועל סמך זה הוחל טיפול בוונקומיצין. היום הגיעה תשובה חיובית למרבה הצער. בעקבות כך הופסק הטיפול באמיקאצין לטיפול בזיהום העצם osteomyelitis באזור הפצע לחץ, מתוך כוונה לצמצם כמה שיותר את השימוש באנטיביוטיקה בעקבות הזיהום במעי. מה הסיבה שהבחירה הראשונה היתה ונקומיצין ולא פלאג'יל? הזיהום במעי ממוקם במעי הגס או במקומות אחרים? זה נחשב לחיידק נרכש בבית חולים או שיכול לקרות גם בבית? איך ניתן לדעת אם זה תוצאה של שימוש באנטיביוטיקה או נרכש מהדבקה? האם זה מעיד שהפרוביוטיקה שקיבל (בוזמת המשפחה ביו 25 של סופהרב) לא עשתה את העבודה? יש תוספים שמומלץ ליטול במצב הזה? (קראתי על Tolevamer למשל, או פרוביוטיקה של זנים מסויימים) יש דרך לטפל בזיהום בעצם בצורה מקומית ו/או בדרך נוספת מאחר והפסיקו את האמיקצין? (כרגע הטיפול היחיד בפצע הוא ביוזול) תודה רבה

שלום זיו, 1. אתחיל בכך שנראה לי שהכתובת המתאימה יותר לרוב שאלותיך הוא/היא רופא/ה זיהומולוג/ית בבית החולים שבו מאושפז החולה. 2. אין לי מספיק מידע כדי לענות על השאלה מדוע הוחלט להתחיל את הטיפול ב- CDAD (שלשול הקשור ל'קלוסטרידיום דיפיציל') ב'ונקומיצין' ולא ב'פלאג'יל/מטרונידאזול'. יתכן שהתשובה לכך היא ה- Osteomyelitis (ראה 6 להלן). 3. CDAD הוא זיהום של המעי הגס. 4. סביר שהחיידק הנ"ל נרכש בבית החולים בו מאושפז החולה מזה כחודשיים (אך תמיד קיימת אפשרות שחיידק זה היה כבר במעי של החולה טרם הגעתו לבית החולים, והוא התפרץ שם בעקבות השימוש בסוגי אנטיביוטיקה שונים). 5. פרוביוטיקה היא טיפול קונטרוברסיאלי במניעה ובטיפול ב- CDAD: יש מחקרים המצביעים על יעילות, וישנם כאלו שלא הצליחו להדגים את יעילותו של טיפול זה. אין לי המלצות בנוגע לסוגי פרוביוטיקה או תוספים אחרים כלשהם. 6. הטיפול הטוב ביותר בפצעי לחץ הוא מניעת הלחץ (ע"י שינויי תנוחה) והטריות + ניקוי האזור. לאנטיביוטיקות יש בד"כ רק חשיבות משנית בטיפול הזה. יחד עם זאת, אם וכאשר יש מעורבות של העצם בתהליך, אז אנטיביוטיקה סיסטמית כלשהי בד"כ נדרשת (וזו יכולה להיות גם הסיבה לשימוש ב'וונקומיצין' במקום ב'פלאג'יל', כמוזכר בתשובה מס' 2 לעיל). הרבה בריאות אפי

02/10/2014 | 23:54 | מאת: א

http://doctorsonly.co.il/2014/08/83394/

מנהל פורום מחלות זיהומיות