בדיקת hiv לאחר טיפול pep

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/09/2014 | 18:42 | מאת: בן

שלום רב דוקטור, בתאריך 09/08/14 קיימתי מגע מיני אנאלי עם יוצאת אתיופיה שלאחר מכן התברר שגם משתמשת בסמים, כארבע שעות לאחר מכן כבר הייתי לאחר בדיקה בחדר המיון ונטלתי את התרופות הראשונות שקיבלתי להתחלת טיפול מונע לאחר חשיפה לנגיף hiv. סיימתי את הטיפול בהצלחה לאחר 30 יום. הסקרנות לא פוסחת עלי וכל יום שעובר נורא מקודמו ואני מאוד רוצה לדעת האם נדבקתי בנגיף. האם בדיקת hiv בעיתוי הזה תהייה ודאית ואמינה לאותו מגע מיני? כמובן שאשמח גם לשמוע נתון כל שהוא על סיכויי ההצלחה של הטיפול המונע והאם ניתן להעריך את הסיכוי להדבקתי לאחר הטיפול בהתאם לעיתוי שבו נלקח.

29/09/2014 | 18:50 | מאת: בן

לא ציינתי זאת, אך איני יודע אם הפרטנרית שאיתה קיימתי מגע מיני היא נשאית, להפך, כאשר שאלתי טענה שביצעה בדיקה חודש לפני וקיבלה תשובה שלילית לhiv. כאמור, כעת אני 52 יום לאחר קיום המגע המיני איתה, שהם שבעה שבועות ושלושה ימים. תודה רבה מראש!!!!

שלום בן, 1. הטיפול המונע כנגד הדבקה בנגיף ה'איידס' שניתן כ- 4 שעות לאחר 'מגע מיני חשוד' נחשב כיעיל למדי (אך אין ביכולתי לכמת אותו במספרים או באחוזים). 2. בדיקת HIV שנעשית 52 יום לאחר מגע כזה ומדווחת כ'שלילית' מורידה מאד את הסיכוי שהנבדק/ת אכן נדבק/ה בנגיף במהלך האירוע. הרבה בריאות אפי

30/09/2014 | 09:00 | מאת: בן

הבנתי שיש כמה בדיקות לגילוי hiv איזו מהן כדאי לבצע? רב תודות!

שלום בן, על סוגי הבדיקות הקיימים- ראה http://www.aidsisrael.org.il/qwe/tests_types. לכל אחת מהן יתרונות וחסרונות ביחס לאחרת: למשל, ה- PCR נחשבת כרגישה (Sensitive) יותר, בעוד שה- Western Blot נחשבת כסגולית (Specific) יותר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות