Saccharomyces boulardii

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/09/2014 | 12:38 | מאת: יעל

שלום קראתי על כך שבזמן טיפול בונקומיצין לחיידק קלוסטרידיום מומלץ לשלב פרוביוטיקה מסוג "Saccharomyces boulardii". מה מיוחד בזה? האם במסגרת בית חולים נותנים טיפול בפרוביוטיקה? והיכן ניתן להשיג את זה בארץ? באם ישנן המלצות אחרות/נוספות, אשמח לדעת. תודה

שלום יעל, אכן, יש הממליצים על 'פרוביוטיקה' כחלק מהטיפול בזיהום מעיים שנגרם ע"י חיידק ה'קלוסטרידיום דיפיציל' (וזאת בהתבסס על מחקרים מדעיים שהדגימו את התועלת בשיש בתוספת זו). יחד עם זאת, אינני מכיר בית חולים בארץ שנותן תכשירים אלו באופן שגרתי לחולים המאושפזים בו, או היכן ניתן לרכוש בארץ תכשיר המכיל את החיידק Saccharomyces boulardii. בנושא זה נסי לפנות לחנויות שמוכרות מוצרי טבע רפואיים. הרבה בריאות אפי

29/09/2014 | 23:34 | מאת: יעל

שמתאים לקלוסטרידיום? או שאפשר כל תוסף פרוביוטיקה שיש בבתי טבע? ושאלה לגבי אבחנה, הדרך לאבחן היא על ידי תרבית צואה בלבד? יכול להיות מצב שבתרבית צואה לא תהיה צמיחה ובכל זאת השלשולים בגין החיידק? תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות