מטוש מתאים לתרבית אספרגילוס ובדיקת PCR

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/09/2014 | 19:40 | מאת: יניב

שלום רב, ביצעתי בעבר תרבית לאספרגילוס ממשטח מהשופכה. הדגימה נלקחה באמצעות מטוש עם פקק כחול ומבחנה המכילה ג'ל מתוצרת חברת COPAN ששמו - Amies Agar Gel - Single plastic swab - blue cap (מספר קטלוגי 108C) המעבדה (בקופ"ח כללית) קיבלה את הדגימה ודיווחה על תוצאה שלילית. לאחרונה פניתי לחברת COPAN ושאלתי אותם עם איזה מטוש יש לקחת דגימה לתרבית פטריות. תשובתם הייתה כי אין להם בכלל מטוש המתאים לכך. חיפשתי באינטרנט מידע על כך, אבל אני עדיין מבולבל. ברצוני לדעת עם איזה מטוש בדיוק יש לקחת דגימה למטרות הבאות: 1. תרבית לפטריות עובש ואספרגילוס בפרט 2. PCR פאן-חיידקי ופאן-פטרייתי תודה.

שלום יניב, 1. אינני מכיר מטוש מיוחד לפטריות. 2. לגבי המלצות לדרך שבה על הרופא/ה שלך לקחת ממך דגימה כלשהי- אני ממליץ לו/ה להתקשר ישירות למעבדת קופת החולים הרלוונטית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות