זריקת טטנוס לאחר פציעה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/09/2014 | 15:59 | מאת: מתן

שלום רב. לפני 48 שעות נהגתי במסלול Karting באסטוניה. בסיום המירוץ שמתי לב שחלק גדול מהעור בחלק הפנימי של היד שלי התקלף כתוצאה מהחיכוך המסיבי עם ההגה בעת הנהיגה. האיזור נראה מאד אדום (כי כל שכבת העור החיצונית ירדה). את חיסון הטטנוס האחרון שלי קבלתי בתאריך 23.12.2009, זאת אומרת לפני 4 שנים ו-9 חודשים. האם כדאי לבצע חיסון נוסף על אף שלא עברו 5 שנים עדיין? בדברים האלה אין מקום לטעויות. תודה רבה.

שלום מתן, בעיה כמו זו המתוארת בשאלתך איננה מהווה סיבה מקובלת להקדמת מועד קבלת זריקת דחף כנגד 'טטנוס'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות