קלבסיאלה פנאומוניה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/09/2014 | 13:43 | מאת: חן

שלום דוקטור אני בת 26 בחורה בריאה ברוך השם בהריון שבוע 34 השבוע היתגלה בתרבית שתן החיידק. בדיקת שתן רגילה תקינה,ואני ברוך השם ללא סימנים של צריבות או כאב. נתנו לי זינת 500 פעמיים ביום. רציתי לישאול האם החיידק שהוא נמצא בשתן יכול להגיע לריאות? קראתי דברים מלחיצים עליו. איך יודעים שהוא עמיד? עוד שאלה אחרונה יש לי תינוקת בת פחות משנה רציתי לדעת אם אני יכולה להדביק אותה?אני ממש חוששת תודה רבה על התשובה.

שלום חן, 1. אין זה סביר שחיידק שנמצא בדרכי השתן יגיע משם לראות, או ידביק באופן ישיר את הסובבים אותך. 2. עמידות החיידק לתכשירים האנטיביוטיים השונים נקבעת ע"י בדיקה פשוטה המבוצעת במעבדה המיקרוביולוגית. הרבה בריאות אפי

17/09/2014 | 15:50 | מאת: חן

תודה רבה דוקטור על התשובה המהירה. רציתי לשאול אז למה כול כך פוחדים מהחיידק וגם מזה שיגיע לריאות? 2.איך יודעים אם הוא עמיד? אם התשובה שלי לבדיקה כזו: >10,000 CFU/ml התאמת הטיפול לחיידק שם החיידק שם האנטיביוטיקה קוד הרגישות תוצאת הרגישות הערות Kleb. pneumoniae . ESBL test Neg Fosfomycin רגיש <=16 Amoxicillin/Clavul A רגיש <=2 Ampicillin עמיד 16 Ciprofloxacin רגיש <=0.25 Cefuroxime רגיש <=1 Ceftriaxone רגיש <=1 Gentamicin רגיש <=1 Meropenem רגיש <=0.25 Nitrofurantoin רגיש בינוני 64 Sulfamethoxa/Trimeth רגיש <=20 אפשר לדעת אם החיידק עמיד? 3.למה רשמת לאנשים אחרים לשטוף ידיים במגע עם החולה או עם חפציו? זאת אומרת שאני צריכה להתרחק כרגע מהתינוקת שלי?

מנהל פורום מחלות זיהומיות