קלבסיאלה בשתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/09/2014 | 00:00 | מאת: סיגלית

שלום רב דר הלפרין אימי בת 77. בחודשים האחרונים צמיחה של חיידיקים בתרביות שתן ללא הרף. התחיל באי קולי שגרם לאלח דם. אושפזה וטופלה ברוצפין וציפרודקס. אחכ קלבסיאלה שטופלה בזינט. אחכ צמחו שוב אי קולי וקלבסאילה עם סיום הטיפול האנטיביוטי. שבועיים אחכ צמחו אי קולי וסיקרובקטור. טופלה שוב בציפרודקס. עם סיום הטיפול פיתחה חום גבוה הקאות. אושפזה וטופלה בזינצף דרך הוריד. בשחרור תרבית שלילית ללא צמיחה. אמא מקבלת פרוביטיק פמינה, חמוציות, אובסטין וויטמנים . שונתה התזונה והיא ללא סוכר. אנו מקפידים על שתייה מרובה. שבועיים אחכ נעשתה שוב תרבית ונמצאו 250 לויקוציטים , פרוטאין -70. בתרבית צמחה קלבסיאלה 40000 מושבות. 2 רופאים ( בניהם רופא משפחה ) החליטו שאם אין תסמינים כמו חום וצריבה במתן שתן , טיפול אנטיביוטי נוסף יצמיח חיידקים נוספים עמידים והחליטו שאמא לא תטופל. לאמא אין חום, אין צריבה בשתן חוץ מחולשה כללית. אני מבולבלת וחסרת אונים. מה לדעתך עלי לעשות? אמא כבר פיתחה דחייה לאנטיביוטיקה שניטלת דרך הפה והיא מקיאה אותה.

שלום סיגלית, אכן, בדרך כלל ל א מקובל לטפל בצמיחה של 40000 מושבות חיידקים שצומחות בשתן של נשים מבוגרות שאינן סובלות מתסמינים של זיהום בדרכי השתן. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות